Filtry pośpieszne Filtry pośpieszne, podobnie jak filtry powolne, mają warstwę filtrującą z piasku. Stosuje się czysty piasek kwarcowy o ziarnach. 0,6-1,0 mm, a więc nieco grubszy niż dla filtrów powolnych. W filtrach pośpiesznych zanieczyszczenie filtru postępuje szybciej i urządzenia te muszą być oczyszczane raz na dobę, a podczas przyboru wody i zwiększenia ilości...
ODKAŻANIE WODY Woda przefiltrowana zawiera zawsze część bakterii, wśród których mogą znajdować się bakterie chorobotwórcze. Wg rozporządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dn. 16. XI. 1961 r. w sprawie warunków jakim powinna odpowiadać woda do picia i potrzeb gospodarczych , w wodzie czerpanej z wodociągu obsługującego co najmniej 50 000 M ogólna...
Philip Greenberg Andre Kikoski zaprojektował nową restaurację The Wright dla Muzeum Guggenheima w Nowym Jorku, która przekształca znajomą geometrię Wrighta w nowe doświadczenie kulinarne.
To był niesamowity zaszczyt i ekscytujące wyzwanie dla pracy w ikonicznym budynku Wrighta.
mówi Kikoski.
Za każdym razem, gdy odwiedzamy, widzimy w tym nową subtelność, która po...